Pasar Malam Di Kota Bharu Review

pasar malam kota bahru

Pasar malam Kota Bharu adalah destinasi wajib bagi sesiapa yang ingin merasai pengalaman membeli-belah di Malaysia Timur. Pasar malam ini terletak di pusat bandar Kota Bharu dan dibuka setiap hari Ahad hingga Khamis, bermula pada pukul 6 petang sehingga pukul 11 malam.

Saya telah melawat pasar malam ini pada malam Ahad dan pengalaman saya sangat mengujakan. Terdapat pelbagai jenis barangan yang dijual, seperti pakaian tradisional, barangan elektronik, makanan dan minuman tradisional, dan pelbagai jenis barangan lain.

Saya terutama suka dengan makanan di pasar malam ini. Saya mencuba beberapa jenis makanan tradisional Melayu seperti nasi kerabu, sate, dan roti canai yang semuanya sedap dan berbaloi dengan harga yang berpatutan. Selain itu, saya juga membeli beberapa jenis kuih dan pastri tradisional yang sangat enak.

pasar malam 20

 

Suasana di pasar malam ini juga sangat hidup dengan banyak pengunjung dan peniaga yang bersemangat. Terdapat juga beberapa pentas di mana artis tempatan akan membuat persembahan. Ini menjadikan pengalaman berbelanja di pasar malam Kota Bharu lebih menyeronokkan.

Secara keseluruhannya, saya amat mengesyorkan Pasar malam Kota Bharu sebagai destinasi beli-belah yang menarik dan menarik hati. Jangan lupa melawat pasar malam ini apabila anda berada di Kota Bharu! Jika anda sedang mencari pasar malam di Sungai Petani, cari di sini di Pasarmalamnearme.